adresa Nr. 159 Comuna Hopârta telefon 0258-875713

Telefoane utile


Politia Hopârta
Tel/Fax. 0258-875703


Scoala cu calsele I - VIII Hopârta
Tel. 0258-875730


Parohia Ortodoxa Hopârta
Tel.0258-875875

Sala de spectacole a Casei de Cultură  ,,Ion Sângereanu” din Ocna Mureș, a găzduit sâmbătă, 23 februarie 2019, în prezența unui numeros public iubitor de folclor, cea de-a III a ediție a Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece si Jocuri Populare ,,Cântec și joc Strămoșesc”.

Acest eveniment a fost organizat de  Asociația Culturală ”Tradiții Ocnamureșene”, în parteneriat cu Casa de Cultură  ”Ion Sângereanu” din Ocna Mureș,  cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Ocna Mureș. La startul acestei manifestări culturale, s-au aliniat  zece ansambluri folclorice de dansuri populare si douăzeci de  interpreți de muzică populară, din judetele Alba, Mures Cluj,Maramures si Satu Mare.

Concursul, s-a desfășurat pe mai multe categorii de vârstă, atât la interpreții de muzică folclorică cât și la ansamblurile de dansuri populare. Prestația interpreților vocali  care au evoluat pe scenă, a fost una extrem de bună, ansamblurile folclorice au  îmbinat cu o mare virtuozitate elementele coregrafice din zona Câmpiei Transilvane și nu numai, asta o dovedesc și rezultatele obținute la acest festival. Juriul acestui festival, a fost alcătuit din personalități de specialitate în arta cântecului, portului și jocului popular.

Trofeul secțiunii artă coregrafică, joc popular  a fost câșitigat Ansamblul folcloric ,,Hopârteanaca”  din Hopârta  – Alba.